Traditie

De familie Vosters – van Nuenen en hun voorouders …
dat is meer dan 170 jaar liefde voor textiel.
Duik mee in de annalen van 5 generaties …
en lees hoe de familie zich continue aanpaste aan de veranderende markt.
De markt mag dan wel veranderd zijn, de liefde voor textiel is al die jaren gebleven.

Alles begon in 1851, toen Johan van Nuenen en zijn vrouw Adriana startten met een vlasweverij voor huishoudtextiel. Het was de tijd van de handweefgetouwen. Hun motto was ‘echt Brabants linnen’.

De stoffen werden toen nog met paard en wagen naar de markt gebracht. In 1884 werd er een nieuwe linnenweverij gebouwd. Er werden voor het eerst weefgetouwen ingezet, door stoom aangedreven.

Johan van Nuenen 1851 vosters textiel
echt-brabantsch-linnen-vosters-textiel

De volgende generatie kwam er aan. Linnen, halflinnen, damasten, tafel- en keukendoeken waren toen in de mode en raakten meer en meer gekend. Er kwam een grote verandering aan toen er werd overgeschakeld van linnen op katoen. Eduard Vosters begon zware stoffen te weven voor het afdekken van goederen op boten, maar ook markiezen- en tentdoeken maakten deel uit van het nieuwe assortiment.

Pas in de jaren ‘70 veranderde de huidige eigenaar, Toon Vosters, het geweer van schouder… Hij ontdekte de groeiende markt van confectiestoffen voor damesmode. Typisch aan deze markt waren de snelle en flexibel levertijden en ook de grote hoeveelheden aan stoffen.

opgericht-1850-vosters-textiel

Hij liet over de hele wereld ruwdoeken produceren, die aansluitend in modieuze kleuren aan de grootwarenhuizen werden geleverd. Door de concurrentie uit lage loonlanden werd er gezocht naar een nieuwe markt. Dankzij de onstuitbare ondernemersgeest van Toon ging het bedrijf zich toeleggen op de productie van gordijnen op maat. Dit bleek al snel een schot in de roos. Er werd een mooie collectie stoffen ontwikkeld en er kwam een netwerk met betrouwbare en loyale partners. Al 30 jaar lang zet Vosters Textiel zich elke dag opnieuw in om topkwaliteit te leveren.

Over ons

Toon Vosters studeerde handel en textiel in verschillende landen in Europa. Hij kan terugblikken op een internationale carrière in de grootste textielbedrijven ter wereld, waarin hij leidende posities bekleedde en waarvoor hij markten uitbouwde over de hele wereld.

Met de productie van gordijnen op maat en binnenhuisarchitectuur legde hij later een nieuw accent in zijn leven. Samen met zijn vrouw Kristine is hij de drijvende kracht achter Vosters Textiel. Hij zet zich elke dag opnieuw in voor nieuwe projecten, tot grote tevredenheid van de klanten.

Kristine en Toon Vosters Textiel

Kristine Vosters is gepokt en gemazeld in textiel. Ze behaalde een diploma van textielingenieur aan de Fachhochschule in Reutlingen (Duitsland). Na een carrière in Duitsland, Zwitserland en Italië, vestigde ze zich 25 jaar geleden in België. Ze was in het buitenland verantwoordelijk voor de aankoop van creatieve stoffen en verkoopmanager. Ze ontwikkelde samen met stylisten modieuze stoffen. In ons land werkt ze sinds jaar en dag als specialiste interieurdesign. Ze volgt de trends op de voet en staat klanten met raad en daad bij. Kristine zoekt samen met u naar de meest geschikte producten in een optimale kleurcombinatie. Helemaal zoals u het wenst, met het advies van een echte professional! Kristine staat u graag te woord in het Duits, Nederlands, Frans, Engels of Italiaans.